Jak Tisk štítků od Link With Ink zkrátil procesy na skladě o několik hodin týdně

Přemysl Donát
26.5.2022

Zajímá Vás reálné využití tisku štítků Link With Ink v praxi? Vyzpovídali jsme pro Vás pana Pischnotha ze světelného studia Luxifer, který je spokojeným uživatelem našeho nástroje pro tisk štítků. O tom, čím se zabývají, proč si náš systém tisku štítků vybrali, jakým způsobem aplikaci používají a v čem spatřují hlavní benefity Link With Ink, se můžete dočíst v následujícím rozhovoru.

Můžete prosím na začátek představit Vaši firmu?

Naše firma se zabývá prodejem produktů na LED osvětlení a jejich komponentů – od LED pásků, LED zdrojů a LED ovladačů až po svítidla, která se dají sestavit z různých komponentů. Naše firma má přibližně 10 zaměstnanců a v průměru zpracovává kolem 25 objednávek za den.

Osvětlení obývacího pokoje
Osvětlení kanceláře
Červený LED pásek

Patří mezi Vaše klienty i nějaké známější značky, se kterými spolupracujete?

Ano, dělali jsme například osvětlení pro Retro Music Hall, GHC kliniku a hotel Intercontinental. Náš sortiment pochází zejména od Creative-Cables, což je zboží italské značky na sestavení LED svítidel, nebo od polského výrobce, který vyrábí hliníkové profily pro LED pásky – firma KLUŚ. A k tomu samozřejmě veškeré další produkty – LED pásky, LED zdroje, ovládání a všechny potřebné doplňky. To jsou naši dva zásadní dodavatelé, kteří tvoří největší část našeho sortimentu.

K čemu přesně používáte nástroj Link With Ink?

Link With Ink používáme pro návrh a tisk štítků jak do skladu pro orientaci, tak na zboží pro koncové spotřebitele. To v praxi znamená, že když máme na skladě produkty v neoznačených krabicích nebo pytlích, přidáme na ně štítek, abychom skladové zásoby rozeznali a urychlili celkový proces ve skladu. Zároveň jsme si s pomocí Link With Ink navrhli vlastní design štítků, kterými jsou označeny produkty pro zákazníky.

Označení polic ve skladu
Označení regálů ve skladu
Etiketa na obalu

Jak jste se o Link With Ink dozvěděli?

Kvůli zdlouhavému vytváření štítků, kdy jsme každý štítek dělali ručně a museli jsme v něm vše zvlášť nastavit (barvy, parametry produktu, názvy, čárové kódy atd.), jsme hledali možnosti, jak celý proces urychlit. Zároveň máme e-shop na Shoptetu, takže nejjednodušším a nejlevnějším řešením pro nás byl nějaký doplněk. Od pana Donáta využíváme ještě další jeho nástroj pro Shoptet, a to Product Widgets, takže jsme se o Link With Ink dozvěděli přímo od něj.

Jak hodnotíte nástroj Link With Ink?

Je to skvělá aplikace, která nám umožnila zrychlit výrobu štítků, protože dřív jsme je dělali ručně, třeba přes photoshop, a vyrobit jeden štítek vždy trvalo strašně dlouho. V Link With Ink si vyberu zboží, šablonu, kterou k tomu mám uzpůsobenou, dám tisk a je to. Takže největší benefit vidím v té rychlosti a úspoře času. Navíc celý systém, jak se štítek tvoří, je dost přehledný a jednoduchý. Velkou výhodou je také možnost generování čárových kódů. Dřív jsme museli přes nějaký program nejdřív zadat kód, vygenerovat ho a pak ho teprve vložit do konkrétního štítku, který jsme chtěli vytvořit. Pokud řeknu, že štítek nyní vytvoříme o 95 % rychleji, tak je to možná ještě málo. Další skvělá věc je, že si můžeme přesně naprogramovat, co chceme ve štítku mít, jak chceme, aby ten štítek vypadal. My jsme si to celé přizpůsobili sami, ale Link With Ink nabízí také hotové šablony, ale nám byl vždy velmi nápomocný pan Donát.

Šablona na LED pásky
Šablona na LED profily

Hlavní výhody doplňku Link With Ink tedy spatřujete zejména v rychlosti a intuitivnosti aplikace?

Ano, určitě, hlavně ta úspora času. A také celkové přizpůsobení a variabilita aplikace je skvělá. Můžeme si uložit pro každý produkt jinou šablonu podle toho, jaké parametry potřebujeme u daného zboží použít. Pak máme uložené i šablony pouze pro sklad, kdy štítky vypadají zase zcela jinak, než ty na finální zboží pro zákazníky. U jednotlivých štítků upravujeme i jejich vzhled, nejen vytištěné parametry. V neposlední řadě musím „vypíchnout“, že i ústní domluva s panem Donátem byla vždy velmi příjemná, rychlá a efektivní.

Rádi bychom tímto poděkovali panu Pischnothovi za rozhovor a krásnou recenzi s praktickými příklady. Stejně tak, jako Link With Ink zefektivňuje a urychluje práci ve společnosti Luxifer, tak pomáhá i desítkám dalších českých i slovenských e-shopů nejen na Shoptetu.

Potřebujete pomoct s tiskem štítků i Vy? Podívejte se na naše featury a ceník zde.

Přemysl Donát, 26.5.2022

Newsletter

Buďte mezi prvními, kdo se dozví o nových článcích, funkcích a tipech.