Vítejte na Link With Ink blogu aneb první článek

Přemysl Donát
3.3.2022

Milý čtenáři, vítám tě na Blogu, který se doufám stane místem, kde bude plno tipů, návodů a jiných užitečných informací, které budete moci využít ve svém podnikání.

Tisk etiket se může zdát jako jednoduchý a nudný obor, ale opak je pravdou. Od návrhu až po vytisknutí štítku občas vede docela dlouhá a zajímavá cesta. Než se do toho ale ponoříme, začnu v prvním článku ohlédnutím zpátky a pár plány do budoucna.

Jak to všechno začalo

Link With Ink neodstartoval s velkou investicí ani přemrštěnými plány. Začal jako jednoduchý projekt, který měl sloužit k otestování vývoje doplňků pro e-shop platformu Shoptet. Vývoj probíhal pod firmou TopMonks, agenturou, kde jsem byl zaměstnaný jako programátor. TopMonks bylo na jaře 2019 kontaktováno Shoptetem s návrhem na uzavření spolupráce pro vývoj jejich doplňků.

Doplňky bylo možno vyvíjet dvěma způsoby. Buď na zakázku pro někoho, kdo celý vývoj financuje, a nebo na vlastní triko, kdy vývoj doplňku je splácen z jeho reálných prodejů na Shoptet marketplace. TopMonks zajímala především ta první varianta, ale dostat se k ní vyžadovalo zkušenosti a nejdříve bylo tedy potřeba začít s nějakým vlastním doplňkem.

Výběr padl na Tisk štítků, dle Shoptetu středně poptávanou funkci, kterou jsme odhadovali relativně jednoduchou na přípravu. Sestavili jsme tým a pustili se do práce. V srpnu 2019 byla spuštěna první verze, kterou si objednalo 53 e-shopů a my inkasovali 9 431 Kč z měsíčních předplatných.

Brzo se ukázalo, že naše technické řešení není dobře vymyšlené a museli jsme na doplňku dále pracovat. Postupně také přibývali nové funkce jako tisk objednávek, tiskový seznam a další. Tisk štítků je od začátku velice flexibilní nástroj. Dokáže připravit prakticky jakoukoliv etiketu. Tato flexibilita ale vyžadovala investice do zákaznické podpory, protože k přípravě štítků bylo potřeba specifické technické znalosti.

Mě práce na projektu bavila od začátku, včetně té podpory, kterou jsem dělal prakticky sám. Když jsem v roce 2020 z TopMonks odcházel, rozhodl jsem se Tisk štítků odkoupit a začít provozovat pod vlastní firmou. Celý projekt mi dávalo smysl dále rozvíjet, a v TopMonks stejně nebyl nikdo, kdo by byl ochotný na projektu dále pokračovat.

Od té doby uběhl rok a půl, který se nesl především ve jménu interních úprav systému. Pro další plány bylo a stále je potřeba systém udržovat a vylepšovat tak, aby dokázal rychle a spolehlivě obsloužit všechny uživatele. To se občas samozřejmě neobejde bez výpadku nebo chyby, za což se všem uživatelům omlouvám. Jsem ale přesvědčený, že se každou úpravou posouváme dále.

A do budoucna?

Nové integrace

Tisk štítků se přejmenoval na Link With Ink. Změnou názvu se chceme odlepit od našich začátků s Shoptetem a otevřít se novým příležitostem. Data půjde v nejbližší době automaticky přenášet i z jiných e-shopových platforem, pokladních i skladových systémů.

Nové šablony

Do aplikace přibude velké množství různorodých připravených šablon, které bude možné okamžitě využít pro vytištění vašeho ideálního štítku.

Maximálně jednoduché ovládání

V nejbližších měsících se zaměříme také na vylepšování těch úplně základních funkcí, které využívá největší množství uživatelů. Budeme pracovat na tom, aby bylo vše na první pohled srozumitelné a rychle dostupné.

Závěrem

Chci, aby Link With Ink byl tím nejjednodušším nástrojem pro tisk etiket. Chci, aby práce v LWI byla rychlá a jednoduchá. Abyste nemuseli zbytečně trávit čas klikáním, čekáním na načtení stránek a věcmi, které se dají automatizovat.

Dejte mi prosím osobně vědět, pokud máte jakýkoliv námět či připomínku k fungování LWI. Můžete mě kdykoliv kontaktovat na e-mailu donat@linkwithink.com nebo tel. +420 721 244 649

Přemysl Donát, 7.3.2022

Newsletter

Buďte mezi prvními, kdo se dozví o nových článcích, funkcích a tipech.