Tisk štítků v Shoptetu rychle a jednoduše

Přemysl Donát
20.6.2022

Produktové a adresní štítky jsou každodenní součástí života e-shopaře. Pro nezasvěcené je to jen kousek nálepky, které se chce rychle zbavit, ale jejich příprava umí e-shopaře pěkně potrápit. Exportování dat do Excelu a hodiny strávené přípravou pro tisk, jsou totiž neskutečně únavné. S Link With Ink a jeho Shoptet doplňkem Tisk štítků si každý shopteťák štítkování usnadní a zrychlí.

3 kroky k dokonalému štítku

Jakmile si v Shoptetu propojíte doplněk Tisk štítků a na pár kliknutí synchronizujete s e-shopem, jste už jen tři kroky od tisku vaší vlastní etikety:

  1. Nejdříve si vyfiltrujte požadované produkty nebo objednávky
  2. Vyberte údaje o produktu či objednávce, které chcete tisknout
  3. Nakonec vyberte šablonu

Pak potvrdíte tisk a štítky máte pěkně připravené ve formátu PDF. Opravdu je stačí jen vytisknout!

Výběr šablony

Obsah a vzhled štítků vytvoříte podle svého

Informace, které na štítku zobrazíte, můžete libovolně měnit. Nemusíte se tak omezovat na klasické produktové či adresní štítky. Jednoduchou úpravou si připravíte označení pro zboží ve skladu, na stánek i prodejnu, nebo si vytvoříte štítek pro vlastní balení s údaji, které máte přímo v Shoptetu.

Vzhled štítků vám vyřeší spousta předpřipravených šablon, které splňují požadavky naprosté většiny e-shopů. Pokud byste chtěli něco jiného, můžete si vytvořit vlastní šablonu. Na to je potřeba mírně pokročilá znalost HTML. Šablony se píší v jazyce Liquid, který je kombinací HTML, CSS a zástupných symbolů a funkcí pro vkládání a práci s daty. Zástupné symboly v šabloně jsou dostupné pro všechny údaje k produktu (respektive jeho variantě), které máte nastaveny v e-shopu. Detailní návod a nápovědu pro sestavení vlastních šablon najdete přímo v administraci doplňku.

Ukázka produktových šablon

Doplněk Tisk štítků je nepostradatelný pomocník e-shopaře

Zdá se vám to tvrzení troufalé? Nemyslíme si. Díky vlastní kombinaci údajů o produktu nebo objednávce, možnosti doplnění loga nebo vygenerování čárových kódů můžete s jedním doplňkem vyřešit spoustu každodenních požadavků, od skladu až po rozesílku.

S čím vám doplněk Tisk štítků konkrétně pomůže:

Reference aplikace

Jak doplněk aktivovat a ovládat

Pokud si chcete tisknutí štítků a etiket usnadnit i vy, pořiďte si doplněk Tisk štítků v Shoptetu přímo zde. Chytrou automatizací základních, ale naprosto nezbytných úkonů, můžete ušetřit hodiny práce i nervů.

Jakmile doplněk objednáte a úspěšně instalujete, můžete začít s tiskem štítků. Doplněk ovládáte v samostatné aplikaci na tomto webu. Do aplikace mají automaticky přístup všichni administrátoři e-shopu přímo skrze Shoptet. Odkaz na přihlášení do doplňku najdete v administraci e-shopu > Propojení > Správce Doplňků > kategorie Produkty > Tisk Štítků > Akce „Nastavení“.

Přemysl Donát, 20.6.2022

Newsletter

Buďte mezi prvními, kdo se dozví o nových článcích, funkcích a tipech.